12/2/10

BRANDADA DE BACALLÀ AMB XIPS DE IUCA

S.O.S. No se si cap de vosaltres té una alternativa per evitar anomenar publicitàriament el fet, gens nou, de recollir en una torradeta o similar, una mica d’una pasta untosa feta a base de verdures, formatges, llegums ... Fer muetes, és una aproximació que he llegit en algun lloc, al que cada dia és més conegut com “dipear”, però la veritat és que ni una ni l'altra denominació em complauen gens ni mica, per quelcom que potser tampoc sigui necessari trobar-hi cap paraula concreta.
Bé, no se si la culpa la tenen els natxos amb guacamole o l'hummus amb pa de pita, però aquest innominat acte dóna un toc molt i molt divertit a aperitius, dinars o qualsevol celebració,.... i per ampliar el ventall més enllà de cigrons i advocats, us deixo aquesta brandada de bacallà amb xips de iuca per que en feu ....





Despatxeu
-250 gr. de bacallà dessalat i amb pell
- 125 ml de crema de llet
-125 ml d’oli d’oliva
-2 grans d’all
- 1 iuca
- sal

Preparació

1-Per la brandada. Poseu en un cassó amb l’oli , l’all, i si es vol una mica de bitxo, fins arribar a uns 55 ºC. Al cap d’una estona, ja fora del foc, retireu l’all i el bitxo, i poseu-hi, a confitar el bacallà durant uns minuts. Retireu la pell del bacallà, esmicoleu-lo i tritureu-lo, primer amb el mateix oli de confitar i després amb la nata liquida fins que quedi una pasta compacta.

2-Peleu la iuca, feu ne rodelles fines i fregiu-les en oli roent. Saleu-les una mica

Muntatge

Disposeu la brandada en un bol i els xips de iuca en un altre ... i gaudiu-ho de gust

14 comentaris:

  1. Una brandada estupenda, jo no l'ha fet mai peró crec que val la pena inertar-ho, un resultat fabulós, i el chips de iua un bon acompañamnet.
    Patonsss

    ResponElimina
  2. La brandada, qué bona!!! i amb aquests xips, molt bona idea!!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Una molt bona ideia!!! Me l'apunto perquè després de provar les xips de carbassa ara ja m'atreveixo amb qualsevol tipus de verdura, i acompanyat de la brandada... doncs ja no et dic res! Petons
    Gemma

    ResponElimina
  4. Es digui com es digui, aquest pica-pica ha de ser molt bo.
    No he fet mai xips de iuca, de fet em sembla que només n'he comprat un cop... serà qüestió de tornar-ne a comprar que últimament he vist forces receptes amb iuca i tinc ganes de provar-les.

    ResponElimina
  5. Boníssima recepta, a casa la fem i ens encanta.
    També ho fem amb un variat de xips, pastanaga, iuca, plàtan mascle, moniato. Un "pica" divertit.

    ResponElimina
  6. Jo en dic directament “sucar” i a casa tots en entenem, je, je, je, ..
    Molt bona idea lo dels chips, ideals per a “sucar” a la brandada.

    ResponElimina
  7. Que ganas tengo de probar la brandada, jamas la he comido, me encantaria saber si es cierto que esta tan rica!
    La pinta es estupenda,..

    Besos!

    ResponElimina
  8. M'encanta la iuca i també la brandada, i m'agrada també sucar com diu la dolors, així que podem dir picasucar, jeje.

    petons

    ARa

    ResponElimina
  9. Hola Alfons, acabo de descobrir el teu blog...vaig amb retràs, està clar, però ja m'he posat al dia i he posat l'estrelleta a un munt de posts. Ets un artista i m'he sorprès de veure la coincidència de gustos que tenim...el mango i el coco els utilitzes a moltes receptes...fas uns gotets i xarrups molt originals, unes amanides en got apetitosíssimes...bé, ara ja et tinc clitxat, ens anem llegint (per cert, les tortites de camarones bones, eh?). Una abraçada,

    Anna

    ResponElimina
  10. pensaré això del nom, és veritat que no en tenim...
    celebro que utilitzis sovint la brandada, fa temps era molt popular però ara sembla que ha quedat una mica arraconada, i la veritat és que segueix sent una menja exquisida, estigui o no de moda. amb aquestes xips, ideal.

    ResponElimina
  11. Que delicia..brandada.La yuca ya la hice así y combinando ambas dos,deben estar buenísimas...también me quedo con "mojar",siempre decimos cuando algo está bien rico.."está de pan y moja",No?..para que cambiar,si todos lo entendemos.
    Como siempre excelente amigo!!
    Buen fín de semana a pesra de este cruel frío.

    ResponElimina
  12. La brandada buenísima pero esos chips tengo que probarlos los de boniato y de chirivia están muy buenos pero los de yuca no se quedaran atrás.
    Saludos

    ResponElimina
  13. No sé si arribarem a trobar un nom per a aquests petits mossets, però en qualsevol cas, han d'estar deliciosos. La brandada m'agrada molt, la iuca no l'he tastada, però aquests xips conviden!.

    ResponElimina
  14. No sé si tenim un nom específic, però el que és el verb "dip" la traducció és sucar. ;)
    La brandada, deliciosa! I em recordes que fa temps que no en faig!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails