12/4/10

FLAM DE VIEIRES AMB FUMET DE MARISC



És probable que remenant en el vostre congelador pugui aparèixer el taper amb el fumet d’aquell dia que, amb la intenció d’aprofitar aquelles raspes, caps de peix o de marisc sobrers, vàreu tenir la bona pensada de improvisar un fumet i guardar-lo per una millor ocasió, doncs aquí està!... amb aquest flam salat de vieires, que juntament amb el fumet us farà gaudir de totes les aromes del mar.







Font: Lecturas especial cocina, nº 56.

Despatxeu ( per 4 persones)

- 1 Vieira per cap
-400 cc. de nata líquida
-1 ou
-Mantega
-1/2 gotet d’oporto
-250 cc. de fumet de marisc
-sal i pebre

Elaboració

1.- Netegeu les vieires i retireu el corall per tal de quedar-se tant sols amb la part blanca.

2.- Tritureu les vieires juntament amb l’ou, l’oporto i la nata líquida fins homogeneïtzar-ho tot. Salpebreu-ho.

3.- Unteu amb una mica de mantega les parets de quatre flameres i aboqueu-hi el puré . Poseu-ho al forn a coure al bany maria a uns 180 º, fins que quallin.

Muntatge

Quan siguin fredes, desemmotlleu les flameres i serviu-ho amb un plat fons acompanyat del fumet de marisc. Serviu-ho tebi . ... i gaudiu-ho de gust

19 comentaris:

  1. Quin flam mes maco i deu estar bonissim...apuntat queda!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Mmmm.... aquests flams m'encanten, ademeten mil variacions i queden molt ben presentats. Amb vieires no els he fet mai, però han de quedar amb un gust de mar deliciós. Entre el fumet i l'oporto, aquesta recepta és espectacular, per a un àpat amb convidats molt exigents!

    ResponElimina
  3. Una recepta per un gran sopar de compromís, excel.lent !!! Ptons

    ResponElimina
  4. Estupendas las recetas que pones en tu blog, este flan salado me gusta mucho. Un saludo.

    ResponElimina
  5. Llegint els ingredients, ja salivejo una mica.
    Muas!

    ResponElimina
  6. Flams,pastissos,terrines...salades! no em cansaré de dir que són de les meves receptes preferides.Aquesta n'és una per a una ocasió especial.Boníssima segur.A reveure,mercè-DC

    ResponElimina
  7. Com ho saps que tinc un tuper amb fumet mig perdut pel congelador??? És una bona recepta per a fer-lo servir!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Una bona recepta sobre tot si tenim en compte que tinc toooots els ingredients!!!
    L'anoto pel cap de setmana.
    Gràcies

    ResponElimina
  9. Carai noi... un flam per quedar d'allò més bé amb els comensals!!! Tot un luxe!!
    Petonets

    ResponElimina
  10. Seguro que buenísimo,preciosa presentación,de lujo ;))

    Un abrazo

    ResponElimina
  11. Genial, genial i genial!!

    Bona idea! Tinc fumet congelat! Només em falten les vieires... bé, tot té solució! ^^

    La presentació xulíssima! I el gust a mar m'encaaaaantaaaaaa!!! I un gotet de vi blanc fresquet! Ooooohh!! Ja m'ho imagino!

    Ptns!!

    ResponElimina
  12. Alfons,
    F-A-N-T-A-S-T-I-C, el gust ha de ser deliciós i la presentació, mantenint el nivell, extraordinària.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Uns flams espectaculars, i segur que amb un sabor sensacional, queden anotats
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. Alfons, una combinació boníssima!! Entre el fumet i el flam de vieires... deliciós!!
    Petons!

    ResponElimina
  15. Tus recetas son todas un lujo! de verdad voy mirando hacía atrás y no puedo cerrar la boca. Así que desde aquí va mi aplauso plas, plas, plas.
    Bss

    ResponElimina
  16. Alfons, hola guapo!
    Un plat de luxe i una presentació excel·lent! L'apunto per quan hagi de sorprendre als meus convidats ;)
    Gràcies!
    Besets,
    Marina

    ResponElimina
  17. Que bona recepta y m'agraden molt les teues presentacións individuals.

    ResponElimina
  18. Un plato de esos de domingo y para quedar como una reina. Para esas cenas y comidas importantes viene estupendo.

    Besos.

    ResponElimina
  19. Alfons, es tan exquisito todo lo que preparas!!! me parece una delicia ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails