8/4/10

TERRINA DE COLIFLOR AMB ESPÀRRECS VERDS


De tornada d'aquestes mini vacances de setmana santa .... us deixo avui, amb aquesta terrina de coliflor amb espàrrecs verds ... una proposta sana, saludable i sobre tot molt i molt apropiada per a tots aquells que ja tenim l'ull posat en les properes.... les d'estiu....




Font: Lecturas cocina, nº 58



Despatxeu

-700 gr. de coliflor
-1 manat d’espàrrecs verds
-4 ous
-100 gr de formatge fresc
-150 gr. d’espinacs
-Mantega
-Formatge parmesà ratllat
-Cibulet
-Sal i pebre



Preparació

1.- Bulliu la coliflor amb força aigua i sal fins que sigui tendra. Escorreu-ho i reserveu-ho. Saltegeu els espàrrecs amb una mica de mantega i oli durant uns minuts, cobriu-los amb aigua bullint i un polsim de sal, i coeu-los fins que siguin tendres. Escorreu-los i reserveu-los.
2.-Tritureu la coliflor, els ous i el formatge tendre fins a homogeneïtzar-ho tot. Afegiu-hi un parell de cullerades de cibulet picat sal i pebre al vostre gust i remeneu-ho tot de nou.
3.- Blanquegeu les fulles dels espinacs uns segons en aigua bullint. Passeu-les per aigua freda i eixugueu-les.
4.- Folreu l’interior del motlle amb les fulles d’espinacs, de manera que pengin per les vores, (en guardeu unes tres o quatre ) i ompliu el motlle alternant les capes de crema de coliflor i d’espàrrecs. Cobriu-ho amb els les fulles d’espinacs sobreres .
5.-Poseu-ho al forn a coure al bany maria a uns 180 º, fins que qualli.


Muntatge

Un cop fred desemmotlleu-ho i ho empolsineu amb el parmesà . ... i gaudiu-ho de gust

15 comentaris:

  1. De tan bonic que t'ha quedat el tall, sembla una pastilla de sabó, d'aquelles de 'luju' que tan precioses són. Els espàrrecs sempre tan versàtils. L'espinac, embolcallant aquest preciós tresor, el toc de la coliflor i el parmesà. Realment és un plat meravellós.

    ResponElimina
  2. Hola Alfons!
    Com ha anat el descans?
    Quin goig de terrina! I a sobre bo i sa! Una combinació perfecta, prenc nota ;)

    Gràcies per compartir-la ;)
    Petons,
    Marina

    ResponElimina
  3. Ja pensava q no tornaves de les vacances, Alfons!
    quina terrina mes fabulosa, me l'apunto, encara q aquesta setmana tinc previst fer dues altres receptes teves, ja t'explicaré...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  4. Bentornat!ja feia peneta tenir el teu requadre abaix de tot...Les terrines,pastissos i flams salats ja ho he dit alguna vegada, són uns dels meus plats preferits, així que em copio aquesta recepta tan encertada de gustos i de contrast!A reveure!Mercè-DC

    ResponElimina
  5. Espero que hayas disfrutado de tús minivacaciones y de vuelta con muchas sorpresas.
    Esta terrina tiene que ser fantástica, la combinación de sabores genial.
    saludoss

    ResponElimina
  6. T'ha quedat preciosa aquesta terrina i suposo que també deu ser tant bona com sembla.

    Salutacions

    Xisca

    ResponElimina
  7. Le hice a mi padre el fin de semana pasado una tarrina y le gustó mucho, me preguntó por variantes, así que le haré la tuya ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  8. Nuevamente quedo con la boca abierta ante tus platos. Me encanta como ha quedado. Nunca hice una terrina, pero creo que no tardaré en hacerla.
    un biquiño

    ResponElimina
  9. A mi m'ha passat com als vermells m'ha portat el record de una pastilla de sabó.
    Quina alegria veure aquests plats d'estiu.
    Muas!

    ResponElimina
  10. Una terrina amb molt bona pinta, la provaré. M’agraden molt tots el ingredients.
    Petons

    ResponElimina
  11. Alfons, jo m'imagino aquesta terrina en un dels teus gotets, amb una tempura d'espàrrecs....Bon cap de setmana. Petons

    ResponElimina
  12. Alfons no te lo vas a creer,pero días atrás viajando en el metro,una señora con el Lecturas en mano,y tu receta...inmediatamente pensé,tiene el sello Hilari, te lo juro...y ahora cuando la veo en mi lista actualizada,me salió una sonrisa,que aún perdura...y que falta me hacía hoy....

    Soberbia presentación para una coliflor,el toque "CHIC",lo ponen los espárragos y las manos del cocinero.

    Un abrazo y muy feliz fin de semana ;))

    ResponElimina
  13. Aiii el que ens ha agradat!! demà li farem als convidats, fa molt de goig aquest plat, gracies Alfons!!

    ResponElimina
  14. M'encanten aquests pastissos, admeten mil variacions i la presentació queda molt bonica. La idea de posar els espinacs per fora m'agrada molt, no ho he fet mai i trobo que així el pastís queda molt més vistós. I substituir la nata per formatge fresc ho trobo molt encertat de cara a l'operació biquini imminent, je je je...

    ResponElimina
  15. Bona, segur que ho és, i a més preciosa a la vista!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails