4/4/13

BRUIXA AMB PARMENTIER DE PATATA, LLIMONA I MANDARINA








...crec que trigaré a tornar a prendre una tassa de cafè tan delicosa com les d'aquests últims dies de setmana santa ... l'ambient, una fràgil llum i un delicat olor a encens barrejant-se amb el de l'herba acabada de segar i escampada per terra ... llest  per gaudir al final del dia, d'una estona de descans i companyia ... La cerimònia del cafè requereix el seu ritual, la seva litúrgia, el seu temps .... sense presses, uns 45 minuts abans no s'imposi sobre cada racó de l'estança el definitiu i inconfusible aroma del cafè acabat de fer .... primer a les brases, amb una petita paella foradada pel fons cal torrar els grans de cafè, lentament fins aconseguir el punt just ... després, el morter i la perícia de l'amfitriona convertirà els grans torrats en pols, i per fi, a la cafetera d'argila cuita, sobre unes tènues brases es fondrà, lentament, la barreja de café i aigua en una magnifica i estimulant infusió .... pura delícia,... inalterable i genuïna ....  recondita.... com en els seus orígens...






Font: Restaurant Abac


Despatxeu (4 persones) 

- 1 bruixa 700-800 g.
- 1 ceba
-1 gra d'all
-1 branca d'api
- 1 pastanaga
- 2 patates mitjanes red pontiac
-100 g de mantega
-80 cc de llet
-1 llimona
-1 mandarina
-Sal


Preparació:

1- Filetegeu la bruixa i reserveu-ne els filets. En una paella amb un raig d'oli i una mica de sal, enrossiu-hi les espines, el cap i la pel. Incorporeu-hi una mica més d'oli juntament amb la ceba, la pastanaga, l'api i l'all tallats a daus. Salteu-ho durant uns minuts. Cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho cuinar durant uns 20 minuts. Coleu-ho. Incorporeu de nou el brou a la paella amb una cullerada generosa de mantega i deixeu-ho reduir. Un cop tingueu el brou en textura de salsa, ratlleu-hi la pell d'una mandarina i amb unes varilles , acabeu-ho d'emulsionar. Reserveu-ho en calent.

2- En un cassó amb aigua i sal poseu-hi a coure les patates senceres amb pell. Un cop cuites, deixeu-les refredar una mica i peleu-les. Reduir-les a puré a la mateixa paella i poseu-ho de nou al foc. Amb unes varilles, emulsioneu la resta de la mantega i la llet fins a adquirir la consistència desitjada. Incorporeu-hi la pell ratllada de la llimona, rectifiqueu-ho de sal / pebre. Reserveu-ho en calent.

3. - Emboliqueu en paper film, els filets de bruixa, superposats de dos en dos. Enrotlleu els extrems del paper film, de manera que ens quedin dos cilindres ben tancats i d’uns 2-2,5 cm de diàmetre. Poseu una olla amb aigua al foc, i quan bulli retireu-la. Introduir-hi els cilindres de bruixa i deixeu-los coure durant uns 5 minuts. Retireu-los de l'aigua i els deixeu refredar.

4- Un cop freds, talleu els extrems dels cilindres de bruixa per tal de us quedin uns extrems dels cilindres de parets rectes. Treure l'embolcall de paper film. Partiu cada cilindre en dos, i en una paella amb unes gotes d'oli, els saleu i els salteu uns instants per donar-hi color. Reserveu.

Muntatge

En el plat de servir, disposeu una generosa cullerada de parmentier de patata, dos trossos de cilindre de bruixa i amaniu-ho amb un parell de cullerades de salsa.

20 comentaris:

  1. Amb la teua cerimònia del cafè m'has transportat a un altre pais...i ja no sabia quina era la recepta. No ha provat mai el peix cuit amb el film però em pica la curiositat! Marta

    ResponElimina
  2. Tu receta deliciosa .....pero la ceremonia del cafe y esa cafetera Etiope me encanta!.....que ganas de ir a Etiopia....me conformo con asistir a ceremonias del cafe aca donde vivo....aunque se no es lo mismo.....algun dia pisare tierra Etiopes....me llevo el olor al cafe....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  3. La combinació amb cítrics ha de ser boníssima, Alfons! No cuino gaire sovint la bruixa, tot i que reconec que la trobo ben bona. El teu plat és genial. Petons

    ResponElimina
  4. Alfons, un plato de categoria, qué buena salsita. La reseña que nos has hecho de la preparación del café junto con esa foto ha sido excelente, se podía paladear y oler. Un abrazo y feliz fin de semana, Clara.

    ResponElimina
  5. Com m'agrada l'olor de cafè torrat, quan era petita teniem una torrefactora al barri i enyoro aquella flaire :-) La recepta és estupenda, la combinació de peix i parmentier és suau i deliciosa, i el toc de cítric perfecte.

    ResponElimina
  6. Fantástica receta, pero deja que me recree en la introducción. No soy de café, pero después de tan magnifica y deliciosa descripción, creo que hasta he llegado a oler el aroma. Ah! Y vaya maravilla de fotografía.
    Besos

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta aquesta bruixa, amb aquesta combinació d'ingredients té de quedar ben bona! Ja ho provaré ;)

    I amb aquesta fantàstica introducció i amb la fotografia, que és preciosa, m'han vingut moltes ganes de prendre un cafè com aquest... mmmm... que bo.

    Petons!

    ResponElimina
  8. Aquesta recepte es una delicia, las bruixes tenen un gust exquisit.....pero....lo del café m'ha deixat intrigada....mira que soc una cafetera molt exigent...i tal com ens u explicas ...on debìas anar a pendre aquet cafè ???????
    petonetssss.

    ResponElimina
  9. Me has hecho la boca agua leyendo lo del café. Ummm....me huele a Marruecos!!. . La bruja no la conozco, pero se ve una receta deliciosa y con una presentación perfecta. esa combinación de parmentier y cítricos me encanta!. Besos

    ResponElimina
  10. Ostres. .......amb l'introducció que has fet hasta sento l'aroma del café ...........hummm
    Aquesta bruixa ha de ser deliciosa mab la combinació que has fet:
    Petons

    ResponElimina
  11. Vull una tassa d'aquest café tan aromàtic, pero millor començar pel peix, m'agrada molt la presentació del plat que deu ser ben bo.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Estas no son horas de cafe Sr.Alfons, pero con esa explicacion
    cualquiera no se lo toma..en fin, mañana tendré ke buscar la traducción
    de la bruixa,pork aun no he pillado yo cual es este pescado (vaya patata de pescadera y esk
    ya hace tiempo de esto)..aunke la forma de hacerla ,la he entendido totalmente
    y me ha gustado, si..en fin..hasta la otra

    ResponElimina
  13. Crec que de vacances tot té un altre sabor... :)
    M'encanten els plats de peix amb cítrics, trobo que es complementen molt bé!

    ResponElimina
  14. Amb la descripció que has fet del cafè gairebé ja se'n percep l'intens aroma :)
    La presentació que li has donat a la bruixa és exquisida ^^ Però el que realment m'agradaria és poder-la tastar! La salseta amb cítrics ha d'estar boníssima! :D

    Petons :)

    ResponElimina
  15. un café tal como lo describes debe de ser sensacional,como también lo es esta combinación de parmentier con cítricos y el pescado,Brutal¡¡
    una abraçada

    ResponElimina
  16. aquest peix es dels primers que vaig comprar per donar als meus fills quan eres molt petits, per la seva suavitat....amb el anys el compro igual a lloms nets, és molt bo i sa. La teva recepta la trobo fantàstica!!! petonets

    ResponElimina
  17. Mira que no m'agrada el cafè, te'l canvio per una infusió ben aromàtica, però el moment.... ideal!!!
    Una recepta fantàstica!!! En compro sovint jo de bruixes però, vaja, no les preparo igual no jejeje...
    Petons

    ResponElimina
  18. Deu tenir un aroma i un gust deliciosos.

    ResponElimina
  19. Te he visto en un blog amigo y he entrado a conocer tu cocina y me encanta, así que me seguirás viendo mucho por aquí, eso espero, la verdad es que esta entrada es impresionante de buena y me encantará verte por mi blog!
    De momento me quedo siguiendo el tuyo que de verdad que me ha encantado y es que sant hilari...tiene mucho que decir!
    Besos

    ResponElimina
  20. m'agrada moltíssim la presentació del peix, igual que la salsa amb la mandarina. És una molt bona idea de fer!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails