6/12/14

FOIE GRAS MI-CUIT D’ÀNEC AMB ESPÈCIES


El Nadal ja és aquí, i com no podia ser d'una altra forma tots els blocs de cuina han començat a ensenyar les seves receptes més festives per a celebrar com es mereixen aquests dies que s'acosten ... i com que a casa el foie gras ens agrada especialment, i no deixem passar algun d'aquests dies nadalencs per dur-lo de nou a taula, el foie gras, doncs, forma part inevitablement de les receptes previstes per aquests dies... 

....l'any passat va ser el primer cop que ens vam decidir a fer-ho a casa ... i d'haver sabut que era tan senzill, segur que ho haguéssim fet abans,.... així és que aquest any, sense cap mena de dubte, tornarà a sortir ....com el de la recepta d'avui, amb aquest toc tant deliciós i delicadament especiat, o amb alguna variant .... potser amb llavors de xocolata o grué de cacau ... ja us explicaré .... ja m'ho imagino: BRUTAL!!






Despatxeu 

-1 lòbul de foie gras d’ànec cru
-5 g de sal fina, 
-1/2 culleradeta de postres de pebre negre en pols
-1/2 culleradeta de postres de sucre 
-¼ culleradeta de cafè de nou moscada,en pols 
-¼ culleradeta de cafè de canyella en pols.  
-¼ culleradeta de cafè de pebre blanca en pols
-¼ culleradeta de cafè de clau en pols
-1/3 de got de conyac
-1/3 de got de vi de porto blanc
-1/3 de got de moscatell



Preparació

1.- Desveneu el lòbul de foie gras. Consells: Deixeu-ho en un taulell almenys unes 2 hores a temperatura ambient abans de començar.  Localitzeu una vena i passeu-hi el mànec d’una cullereta per sota, i amb delicadesa l'arrossegueu al llarg del trajecte venós tot dissecant-la, retirant amb cura el teixit de sobre. Repetiu l'operació amb tots els paquets venosos que localitzeu.

2.- Barregeu la sal, el pebre i totes les espècies, i assaoneu l'interior i exterior del lòbul de foie amb la barreja. En un bol, poseu -hi la peça de fetge assaonada i incorporeu-hi els licors.Cobrir-ho amb paper film i deixeu-ho marinar a la nevera tota la nit.

3.-L'endemà, retireu el recipient de la nevera. Deixeu-ho reposar uns 30 minuts abans de cuinar. Escalfeu l'aigua d’un bany maria a 60 ° C i cuineu la preparació al forn durant 50 minuts a 50 ° C.

4.-Després de la cocció, retireu del bany d'aigua i escorreu la marinada. Ompliu amb el fetge cuit una terrina, tapeu-la i col·loqueu-hi un pes a sobre_un brick de llet_. Refrigereu-ho durant unes 24 hores. Retireu  el pes, netegeu l'excés de greix i deixeu-ho reposar tapat, unes 24-36 hores de nou a la nevera abans de consumir-ho, per tal que s’harmonitzin tots els aromes.

Muntatge


Serviu un parell de llesques del foie mi-cuit especiat, amb un polsim de sal maldon per sobre,i acompanyeu-ho d’unes torradetes, d’una bona melmelada de la vostra fruita preferida, i si es deixa, d’una ampolla de bon vi

6 comentaris:

  1. Aquest no falta a casa per Nadal, el meu home n'és un "forofo" m'apunto la proposta!!

    ResponElimina
  2. Genial este foie micuit que te han marcado, y muy bueno siempre,me encanta con unas tostadas¡¡
    Bona setmana

    ResponElimina
  3. Ese pan con esos tremendos alveolos me hipnotiza!!....ya no como carne pero debo decir que el foie gras me enloquecia.....tengo listo para hacer tu mousse de escalivada.....asi que magnana lo probaremos!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  4. un clàssic que no falla mai. Amb el contrast de la melmelada, deliciós!

    ResponElimina
  5. A mi de mil maneres i colors, m'encantaaa. I no ho he fet mai... he de trobar el moment. Per ara, em porto la teva recepta.

    Muas

    ResponElimina
  6. Ohhh que bo, mira que ens agrada a tots! L´any passat el vaig fer aquest any miro de fer-lo m´ho han demanat els meus pares. Amb torradetes i mermelada delicios o amb sal maldon. Petons

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails