Aquesta convocatòria del "Bloc al Plat" no me la puc perdre!!!! .... si, ja sé que “Les Receptes de StHilari” és el bloc escollit d’aquest mes, però... quina millor oportunitat per a recordar algunes de les receptes que fa més temps que hi són penjades.... per escollir-ne una .... i fer-ne una nova versió...
... i si fer-ho en un bloc aliè ja acostuma ser complicat, fer-ho en el teu és és una opció força difícil, ....tot i així he escollit una de les receptes de la que més bons records en tinc, de les que més cops he vist reproduïda en altres blocs, i la que vaig escollir per encetar aquest,....la que ha estat d’alguna manera, la primera passa del que ja comença a ser un llarg i gratificant viatge per aquesta blogesfera gastronòmica ....un gotet_ com no_ amb una brandada i escuma de pebrots.... igual que aquella, però molt diferent....
.. i feliç convocatòria..!! que a hores d'ara ja està força animada!!
.. i feliç convocatòria..!! que a hores d'ara ja està força animada!!
Despatxeu,:
-200 g de lluç
-200 ml d’oli d’oliva
-150 ml de nata líquida
-1 pebrot groc
-1 gra d’all
Preparació:
1.- En una olla a foc suau amb força aigua i una punta de sal, cogueu-hi el lluç durant aproximadament uns 10-12 minuts. Un cop cuit i escorregut, retireu-hi pell i espines i esmicoleu-ho. Reserveu.
2.-Tritureu el lluç amb un rajolí de nata líquida i incorporeu-hi l’oli -si voleu prèviament infusionat amb un gra d’all- amb un fil com si d’una maionesa es tractes, fins que obtingueu la consistència desitjada. Rectifiqueu-ho de sal, pebre i nou moscada. Repartiu-ho en els gotets i deixeu-ho a la nevera .
3.-Per a l’escuma.- Escaliveu el pebrot, peleu-lo i retireu-ne les llavors . Un cop net, tritureu-lo amb un rajolí de nata líquida fins a obtenir-ne un puré fi. Tamiseu-lo per recuperar-ne tan sols la part mes fina. Afegiu-hi la nata restant, rectifiqueu-ho si cal de sal i ompliu-ne un sifó. Carregueu-lo amb un cartutx de gas i deixeu-lo reposar a la nevera en posició horitzontal 2h.
Muntatge
Trèieu els gotets , i el sifó de la nevera una estona abans de consumir-ho, moment en el que hi incorporarem l’escuma.
Bona tarda Alfons,
ResponEliminaNouvingut al teu blog i gratament vingut hauria de dir. M'agraden molt les presentacions en gots de moltes de les receptes que penjes. Des d'ara ja marco per seguir-te, un plaer descobrir el blog.
Salutacions
Alfons, aquest mes no podies faltar al repte!!! Amb aquesta recepta t´has lluit molt!!! jo he triat una recepta facileta que al final s´em va complicar una miqueta. Una abraçada!!!!
ResponEliminaQue mejor autohomenaje que hacer un gotet de los tuyos.Otra combinación genial.
ResponEliminaUna abraçada
Genial! Si els haguessis fet de brandada de bacallà et faig l´ona....
ResponEliminaCristina: no es que et vulgui reclamar l'ona, però mira si aquesta et serveix
Eliminahttp://lesreceptesdesthilari.blogspot.com.es/2009/05/vaset-de-brandada-de-bacalla-amb-escuma.html
una abraçada
Ostres Alfons...això sí que ha estat una sorpresa fantàstica per acabar aquesta convocatòria...descobrir que tú mateix t'has versionat una recepta teva....jajajajaja. Em sembla una recepta fantàstica, tant aquesta com la primeríssima del 2009!. Tens una elegància a la cuina que et fa molt especial i que fa que et mereixis tots els comentaris, entrades i participacions que han fet un munt de blogaires!. Espero hagis gaudit molt veient les nostres aportacions!. Moltíssimes gràcies!!!! (ara faré el recompte, per tal que no se'ns escapi CAP recepta de ningú!, i t'envio un correu).
ResponEliminaI jo que encara no tinc sifó!!! :-(
ResponEliminaHe vingut per aqui perquè avui hi ha festival de gotets de St Hilari per tota la xarxa! Enhorabona, avui ets el protagonista! Marta
Que belleza de foto...parece que flota!...me encanta!......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaSempre m'ha encantat el teu bloc, i aquesta recepta no es menys!
ResponEliminaTinc el sifò guardat al armari desde fa temps, a veure si amb aquesta escuma m'animo a fer-lo anar!!!
Petons
No he tastat mai la brandada de lluç... serà qüestió de provar aquests gotets. La combinació bacallà - pebrot és tot un clàssic que has versionat molt bé. Com sempre! :)
ResponEliminaNo tinc sifó... al final l'hauré de fer un pensament veient aquesta i d'altres escumes!!! hem gaudit, com sempre, regirant el teu blog!
ResponEliminaGracies a la iniciativa Del blog al plat he conegut el teu blog i m'ha agradat moltíssim. Les presentacions en gotets són elegants, originals i molt atractives com he dit en el comentari penso que són veritables obres d'art. Em va costar molt triar-ne una perquè totes eren fantastiques i pensava que no estaria a l'alçada. Gracies per totes les bones receptes. Ja t'aviso que em copiaré més d'una en el proper dinar familiar que faci:)
ResponEliminaConxita
http://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/
No et pots imaginar la llista de gotets i varis que m'he apuntat com a pendents de provar del teu blog. Ja el coneixia però aquests dies hi he estat xafardejant de valent i és extraordinari!!! gràcies per les teves aportacions!!! :)
ResponEliminaNo deixes de sorprendre'ns! Aquests gotets he de provar-los!
ResponEliminaUna abraçada!
Júlia
Qué te voy a decir... pues como siempre, que me encanta!!! Me tengo que hacer con un sifón como sea, ufff y falta mucho para los próximos reyes!! Bss.
ResponEliminaApuntada queda!!!! em sembla un gotet delicious. petonets
ResponElimina